Nátěry fasád

Finální úprava kontaktních zateplených fasád - v drtivé většině je provedena formou probarvené omítky.  Její poměrně drsná struktura ( zrnitost 1,5 - 2,5 mm) a suchý přilnavý povrch má v krátké době za následek znečištění atmosférickými i biologickými nečistotami.

Tyto pro znečištění nepříznivé vlastnosti omítky je možné eliminovat fasádní barvou. Fasádní nátěr není pouze řešením pro nový, pěkný vzhled stavby, ale zároveň zvýšením ochrany vůči rychlému znečištění. Z tohoto důvodu je vhodné volit druh fasádní barvy dle převažujícího typu znečištění na té, které straně stavby. Strana , kde převažuje znečištění biologického původu ( plísně, řasy...) by měla mít jiný druh barvy než strany s převažujícím znečištěním atmosférického původu ( prach a exhalace z provozu, z výroby...)

Správně zvolený druh fasádní barvy aplikovaný v dostatečné vrstvě eliminuje drsnou strukturu omítky , snižuje přilnavost nečistot  a zvyšuje odolnost finální omítky  pro její čištění ( je možné ho provádět častěji ).  Spolu se specifickými vlastnostmi použitého druhu fasádní barvy je možné eliminovat celkové znečištění stavby a udržet ji dlouhodobě čistou.

Budete-li mít zájem o bezplatnou konzultaci ohledně volby vhodného druhu fasádního nátěru , rádi Vám poradíme.

Napište nám

E-mailem odpovídáme do druhého dne.